Δημοσκόπηση της DATA RC δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα

Δημοσιεύτηκε: 19/11/2018 - 07:46

Μικρό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την DATA RC στο Δήμο Πατρέων. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 18,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,6% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 6% και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με 5%.

Σημαντικό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων που δηλώνουν αναποφάσιστοι (22%) ενώ πρόθεση να απέχουν από την επόμενη εκλογική διαδικασία είναι το 7,1% των δημοτών της Πάτρας.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Πελοπόννησος"

 

ΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ: DATA RC A.E.

ΑΝΑΘΕΣΗ: Συνδρομητική έρευνα.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: Ποσοτική έρευνα μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων με δομημένο ερωτηματολόγιο.

ΔΕΙΓΜΑ: Το δείγμα της έρευνας ανέρχεται σε 602 ψηφοφόρους του Δήμου Πατρέων, άνδρες και γυναίκες 17 ετών και άνω. Πραγματοποιήθηκε στρωματοποιημένη δειγματοληψία κατά καποδιστριακούς δήμους με χρήση quota σε φύλο και ηλικία. Το δείγμα σταθμίστηκε εκ των υστέρων ως προς τις εθνικές εκλογές 2015.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 23-31/10/2018. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία DATA R.C. [Α.Μ. ΕΠΙΧ. ΔΗΜΟΣΚΠ.-ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Ε.Σ.Ρ.2, Α.Μ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ Αρχής προστ. Ατομ. Δεδ. Ν 472/1997:817]. H DATA RC είναι μέλος του ο ΣΕΔΕΑ και μέτοχος της Ελεγκτικής Εταιρείας Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Κοινής Γνώμης.

Τα ευρήματα της έρευνας και ειδικότερα η πρόθεση ψήφου αποτελούν την καταγραφή των απόψεων και τάσεων που επικρατούν τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της έρευνας. Δεν αποτελούν πρόβλεψη ψήφου ούτε εκτίμηση εκλογικής επιρροής.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.