Από πνευμονικό οίδημα "έφυγε" αιφνίδια ο νευροχειρουργός Δημήτρης Κωνσταντίνου, ενώ έκανε ορειβασία στην Αργεντινή

Δημοσιεύτηκε: 17/01/2018 - 00:56

 

Συγκίνηση στην Πατρα προκάλεσε η είδηση του αδόκητου θανάτου του νευροχειρουργού Δημήτρη Κωνσταντίνου, Διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή!

Ο γνωστός επιστήμονας είχε μεταβεί με πενταμελή αποστολή για ορειβασία στην τοποθεσία «Φιλό ντε Γκουανάκο», που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 6.900 μέτρων, όπου υπέστη πνευμονικό οίδημα και εξέπνευσε. Προηγήθηκε  δυσφορία και λιποθυμία του άτυχου ιατρού, εξ αιτίας του λιγουστού οξυγόνου που υπάρχει σε ένα τέτοιο μεγάλο υψόμετρο.

Παρά το γεγονός ότι στο σημείο κατέφθασε ελικόπτερο που τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Αργεντινής, δυστυχώς εξέπνευσε.

Από την Πάτρα είχε αναχωρήσει στις 30 Δεκεμβρίου με φιλική παρέα και αναμενόταν να επιστρέψει στα καθήκοντά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στις 23 Ιανουαρίου.

 

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

O  Δημήτρης Κωνσταντίνου του Θρασυβούλου, γεννήθηκε στην Πάτρα (1-1-1959) και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983).

Από τον Αύγουστο του 2009 έως σήμερα, ήταν  Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.

 Ήταν παντρεμένος με την παιδίατρο του ΙΚΑ της οδού Γούναρη, Ασπασία Μούρτου και γιος του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου, υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων.
Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην  Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π και είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (1993). Εξειδικεύθηκε στην χειρουργική σπονδυλικής στήλης στο Phoenix – Arizona των ΗΠΑ και είναι μέλος της American Association of Neurological Session (AANS), Congress of Neurological Session (CNS).
Ήταν  Διευθυντής των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του Ελληνικού Προγράμματος ATLS (Advance Trauma Life Support) του American College of Surgeon.
Ήταν υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος ιατρών και φοιτητών, που ασκούνται στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική και  επιβλέπων σε τέσσερις διδακτορικές διατριβές, που είναι σε εξέλιξη.

Η είδηση του θανάτου του Πατρινού έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των ΜΜΕ της Αργεντινής τα οποία μεταδίδουν πληροφορίες για τον τρόπο που έχασε την ζωή του στις Άνδεις.

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.