Από την αερολέσχη Αράξου το αεροσκάφος που έπεσε στο Σκάλωμα Φωκίδας - Δύο οι νεκροί- Ο απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας Τάσος Σταματάκης ο ένας νεκρός

Δημοσιεύτηκε: 21/04/2018 - 16:58

NEOTEΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

- Σύμφωνα με το armyvoice.gr, πρόκειται για τον απόστρατο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Τάσο Σταματάκη, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Φάντομ. Συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο που είχε ξαναπραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση με Φαντομ.

Σύμφωνα με πληροφορίες  δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) που εκτελούσαν πτήση από Κωπαΐδα - Μεσολόγγι με επιστροφή, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ειδοποίησε το κέντρο ελέγχου ότι το προπορευόμενο έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Μάλιστα, απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών.

- Πριν από λίγη ώρα προσγειώθηκε στρατιωτικό ελικόπτερο με εμπειρογνώμονες στο σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος.

Από την αερολέσχη Αράξου είναι σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα στις 4 το απόγευμα στην ΕΟ Αντιρρίου - Ιτέας, στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας. Σύμφωνα με το nafpaktianew.gr από τα συντρίμια του αεροσκάφους απεγκλωβίστηκαν ο πιλότος και ένας επιβαίνων. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από το αεροσκάφος ανασύρθηκαν ένας νεκρός και ένας τραυματίας, όμως πληροφορίες από το ΕΚΑΒ και οι δύο επιβαίνονται είναι νεκροί. Κινητοποιήθηκαν άμεσα 12 πυροσβέστες, με 4 οχήματα. Από τις πρώτες εικόνες ο πιλότος φαίνεται να προσπάθησε να προσγειωθεί καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα.

-Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου είχαμε πριν λίγη ώρα στο Σκάλωμα Φωκίδας. Στο αεροπλάνο επέβαιναν δύο άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ένας εκ των δυο είχε τις αισθήσεις του ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε χωρίς αισθήσεις στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.  Από τις πρώτες εικόνες φαίνεται να προσπάθησε νακρατήσει στον αέρα το αεροσκάφος καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες  έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε λίγο πριν 16.00.

Αυτή την ώρα φτάνει  στρατιωτικό ελικόπτερο με εμπειρογνώμονες στο σημείο.

Ο ένας εκ των δυο νεκρός σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Ένας νεκρός & ένας τραυματίας, ύστερα από πτώση αεροσκάφους, στην περιοχή, Σκάλωμα Φωκίδας. Κινητοποιήθηκαν άμεσα 12 πυροσβέστες, με 4 οχήματα.

Nafpaktianews.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.