Λάθος του Δημάρχου να μην δεχθεί τις αλλαγές στον Κρυμμένο Θησαυρό

Δημοσιεύτηκε: 22/12/2017 - 14:17

Του Αντώνη Κουνάβη

Το Πατρινό Καρναβάλι  δεν είναι, απλώς, μια μεγάλη γιορτή της πόλης μας. Αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό, σήμα κατατεθέν της αχαϊκής πρωτεύουσας, που έρχεται από το ένδοξο παρελθόν της και πορεύεται στο μέλλον με πρωταγωνιστές τους κατοίκους της.

Πιστοί καρναβαλιστές, η νεολαία της Πάτρας, είναι που δίνουν κάθε χρόνο με τη δημιουργική συμμετοχή τους ζωή και χρώμα στο Καρναβάλι μας, με διοργανωτή το δήμο Πατρέων. Υπό το πρίσμα αυτό, οι θέσεις τους για την αναβάθμιση του μεγάλου αυτού θεσμού πρέπει να είναι σεβαστές και να βρίσκουν ευήκοα ώτα στους κόλπους της δημοτικής Αρχής.

Είναι λάθος του δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη να μην αποδεχθεί τις προτεινόμενες από 49 καρναβαλικά πληρώματα αλλαγές στο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού. Και ακόμη μεγαλύτερο ολίσθημα είναι ότι δεν μπήκε καν στη διαδικασία να τις συζητήσει και να επιδιώξει μια σύνθεση των απόψεων τους μ’ αυτούς που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα το Πατρινό Καρναβάλι, τον Κρυμμένο Θησαυρό.

  Συνηθίζουμε να λέμε ότι η δράση φέρνει αντίδραση, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει. Και μόνο ως αντίδραση στην άρνηση του δήμου να υιοθετήσει τις προτάσεις τους δεν πρέπει να εκληφθεί η πρωτοβουλία των εν λόγω πληρωμάτων να διοργανώσουν παράλληλα το δικό τους παιχνίδι, που θα φέρει τον τίτλο «Πληρωματικό».

Πρόκειται για την έμπρακτη απάντηση της δημιουργίας στη στασιμότητα, για την επίδειξη ενός ζωντανού πνεύματος έναντι αρτηριοσκληρωτικών αντιλήψεων.

Ως Πατρινός, πρώτα και πάνω απ’ όλα, θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει τελικά η κοινή λογική και πως με δεύτερες σκέψεις η δημοτική Αρχή, επιδεικνύοντας μια ενδεδειγμένη ευελιξία, θα συζητήσει τις προτεινόμενες αλλαγές με τους κομιστές τους, καταλήγοντας μέσα από την (αυτονόητη) συνεννόηση στο επιθυμητό για όλους αποτέλεσμα, που θα ενισχύσει το Καρναβάλι μας.

Άλλωστε, αυτό είναι το ζητούμενο και για τα καρναβαλικά πληρώματα, τα οποία με τη στάση τους δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν να έλθουν σε ρήξη με το δήμο Πατρέων. Εκείνο που επιθυμούν είναι να βοηθήσουν τη γιορτή μας να μετεξελιχθεί, εκφράζοντας την αγωνία τους ότι κάτι δεν πάει καλά με το Πατρινό Καρναβάλι και ως εκ τούτου αυτό πρέπει να αλλάξει.

 Ας τους ακούσουμε, λοιπόν, με προσοχή, κατανοώντας τον προβληματισμό που καταθέτουν και χρησιμοποιώντας τον σαν όχημα για την αναβάθμιση του αγαπημένου μας θεσμού.  

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.