Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Αλεξίου στην Έλληνος Στρατιώτου

Δημοσιεύτηκε: 16/03/2018 - 20:42

Θρησκευτική πανήγυρη πραγματοποιείται στην Πάτρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξίου στην οδό Έλληνος Στρατιώτου .Σύμφωνα με το πρόγραμμα, με κατάνυξη και λαμπρότητα τελούνται απόψε Παρασκευή 16/3 ο εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και η ακολουθία των τέταρτων Χαιρετισμών στην Παναγία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου που θα κηρύξει και το Θείο λόγο ενώ το πρωί του Σαββάτου 17/3 που τιμάται η μνήμη του Αγίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού, στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ήδη πλήθος πιστών έχει πάει στο ναό για να προσκυνήσει τη χάρη του Αγίου Αλεξίου.

Η Κάρα του Οσίου Αλεξίου δωρήθηκε στη Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων το 1398 μ.Χ. από τον Αυτοκράτορα Μανουήλ τον Παλαιολόγο ενώ κατά την πυρπόληση του μοναστηριού από τους Οθωμανούς το 1585 μ.Χ. διασώθηκε από δύο μοναχούς.

Ο Άγιος Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού, καταγόταν από τη Ρώμη και ήκμασε επί Θεοδοσίου του Μεγάλου (378-395). Είχε έφεση προς τον ασκητικό βίο. Λόγω της επιθυμίας των γονέων του, που δεν είχαν άλλο τέκνο, νυμφεύθηκε αλλά εγκατέλειψε τη συζυγική ζωή από την πρώτη νύκτα του γάμου και περιπλανήθηκε ζώντας ασκητικά. Επέστρεψε στη Ρώμη όπου φιλοξενήθηκε ως άγνωστος από τον πατέρα του και αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό του από σημείωμα που άφησε. Ενταφιάστηκε στον ναό του Αγίου Πέτρου. Είναι ο Πολιούχος της πόλης των Καλαβρύτων.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.