Πάτρα: Η θεία πρόσεξε όσα δεν έβλεπαν οι γονείς - Πρωτοφανής υπόθεση βιασμού ανηλίκου

Δημοσιεύτηκε: 19/06/2018 - 23:22

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών η δίκη με τους τρεις άνδρες από το νησί του Ιονίου, που κατηγορούνται οι δύο πρώτοι για βιασμό κατ΄εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια και ο τρίτος για αποπλάνηση ανηλίκου.

Στη θέση του καταγγέλλοντος, βρίσκεται ένας 20χρονος σήμερα νέος, ανιψιός των δύο πρώτων, που τους κατηγορεί ότι τον βίαζαν και ασελγούσαν σε βάρος του, όταν ήταν σε ηλικία μεταξύ 13 και 16 ετών, ασκώντας βία και απειλές, ενώ τον τρίτο, ότι τον είχε αποπλανήσει σε ηλικία 9 ετών.

Το δικαστήριο ασχολήθηκε κυρίως με την κατάθεση της θείας του νεαρού, που είναι αδελφή της νεκρής μητέρας του. Οπως δήλωσε η γυναίκα ενώπιον του δικαστηρίου, ήταν το πρόσωπο που αντιλήφθηκε τι συνέβαινε με τον ανιψιό της και έφερε την υπόθεση στην δικαιοσύνη, διαφορετικά θα είχε «θαφτεί» από τον φόβο της οικογένειας να μην βγει τίποτα προς τα έξω, και εκτεθεί περισσότερο το παιδί τους στην μικρή κοινωνία του νησιού.

Η θύελλα ξέσπασε στην οικογένεια ανήμερα το Πάσχα του 2016, όταν κάτω από τις προτροπές και τις πιέσεις της θείας και της μητέρας, το παιδί περιέγραψε όσα κατήγγειλε αργότερα και στην Αστυνομία για τους δύο θείους του και τον άνδρα του χωριού.

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο θείων, ισχυρίζονται ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα του βιασμού. Αντιθέτως, στην περίπτωση του ενός θείου, κατατέθηκε ο ισχυρισμός ότι ότι σεξουαλικές πράξεις διακρίνονταν από συναίνεση και αμοιβαιότητα.

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, δικηγόρος Παναγιώτης Κεφαλληνός αντέκρουσε τα επιχειρήματα, λέγοντας ότι για τον πρώτο θείο, πρόκειται για μια ξεκάθαρη υπόθεση κατάχρησης εμπιστοσύνης. Επίσης, για τον δεύτερο κατηγορούμενο θείο, είπε ότι από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις, είναι ξεκάθαρο ότι ασκούσε βία και απειλές εναντίον του παιδιού. Το γεγονός ότι ήταν και οι δύο στενοί συγγενείς, αποτελεί και αφετηρία για κατάχρηση σε ασέλγεια.

πηγη : pelop.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.