Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή τις δηλώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ν. Σαντορινιού

Δημοσιεύτηκε: 03/08/2018 - 14:23

«Κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων της τραγωδίας… και μια μεγαλύτερη προσβολή»

 

«Συνεχίζουν τα κυβερνητικά στελέχη την ενορχηστρωμένη, πλην, όμως, απεγνωσμένη προσπάθεια αποποίησης και συγκάλυψης των τραγικών ευθυνών που φέρουν για την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Και αφού η αρχική αφήγηση «προσπαθώ … να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη»(κ. Τόσκας) και «δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό» (Αρχηγός της Πυροσβεστικής), μάλλον θύμωσε, παρά έπεισε τους πολίτες, ακολουθεί μια νέα αφήγηση προσβολής των θυμάτων και εμπαιγμού των πολιτών.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Σαντορινιός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δήλωσε «κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έγιναν λάθη στη διάρκεια αυτής της τραγωδίας», και συνέχισε «δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι και πότε έκαναν λάθη, γι’ αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί όλο το κομμάτι του συντονισμού και το εάν έκαναν λάθη οι υπηρεσίες».

Προφανώς, ο κ. Υφυπουργός θεωρεί ότι η πολιτική ηγεσία:

- είναι αλάνθαστη, οπότε μόνο οι υπηρεσίες ενδέχεται να έκαναν λάθη!

- δεν φέρει ευθύνη για το γεγονός ότι τα πλοία της γραμμής συνέχιζαν να φέρνουν και να αποβιβάζουν κόσμο στο λιμάνι της Ραφήνας τις ώρες της φωτιάς; Μάλλον, θα έπρεπε να το σκεφτούν μόνοι τους οι καπετάνιοι!

- δεν φέρει ευθύνη για το γεγονός ότι δεν δόθηκε εντολή στο λιμενικό και τα ιδιωτικά σκάφη (αλιευτικά, αναψυχής, κλπ) να συνδράμουν στην περισυλλογή των ανθρώπων που ήταν στη θάλασσα. Μάλλον, θα έπρεπε να το σκεφτούν μόνοι τους οι ψαράδες και οι ιδιώτες της περιοχής (όπως κι έγινε, εντέλει).

- η ανάληψη πολιτικής ευθύνης συνεπάγεται πολιτική «αμνηστία» για τον ίδιο, για τον Πρωθυπουργό και για τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κάθε δήλωση κυβερνητικού στελέχους και μια μεγαλύτερη προσβολή για τους πολίτες, και μια μεγαλύτερη προσβολή στη μνήμη των θυμάτων».

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.