*

Χάος σε όλη τη χώρα! Κουκουκοφόροι αμαύρωσαν την μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: 17/11/2016 - 23:24

Κουκουλοφόροι έσπειραν το χάος σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας μετά τις ειρηνικές και μεγαλειώδεις πορείες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Την αρχή έκαναν στην Αθήνα ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων, την ώρα που ολοκληρώνονταν η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στην οποία συμμετείχαν περί τις 15.000 άτομα.

Χάος στα Εξάρχεια

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή έξω και γύρω από το Πολυτεχνείο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Νεαροί έστησαν οδοφράγματα και πετούσαν μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα επί δύο τουλάχιστον ώρες ενώ λίγο μετά τις 21:00 τα πράγματα είχαν ηρεμήσει κάπως καθώς κουκουλοφόροι μέσα από το Πολυτεχνείο και ΜΑΤ συγκρούονταν σποραδικά. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα μέσα στο Πολυτεχνείο εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 200 κουκουλοφόροι οι οποίοι νωρίτερα πέταξαν δεκάδες μολότωφ, πέτρες, καρέκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί εκτός από την Πατησίων και τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Υπήρξαν τουλάχιστον δύο συλλήψεις νεαρών από άνδρες των ΜΑΤ.

O προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ.Ηλίας Ζαγοραίος -κατά παγία πρακτική- έχει δώσει άδεια στην ΕΛΑΣ για επέμβαση στο Πολυτεχνείο εφόσον διαπιστωθεί η διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, σε διαρκή επικοινωνία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου βρίσκεται η ηγεσία της αστυνομίας, για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αν τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου συνεχιστούν και ενταθούν.

Στάση ανοχής κράτησε η ΕΛΑΣ

Η ΕΛΑΣ τήρησε στάση ανοχής έναντι των κουκουλοφόρων. Οπως έδειξε με τις κινήσεις της, οι εντολές της ηγεσίας ήταν να μην προκαλέσουν τους αντιεξουσιαστές με την παρουσία τους, εξ ου και έφτασαν να υποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις μέχρι και την οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Φωτιές και μολότοφ και στην Πάτρα

Σε... πεδίο μάχης μετατράπηκε και το κέντρο της Πάτρας. Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πετούν πέτρες και μολότοφ σε δημοσιογράφους και πολίτες. Πανικός στο κέντρο της πόλης με τους πολίτες να τρέχουν για να αποφύγουν την γενικευμένη επίθεση. Προηγήθηκαν μολότοφ στο Αστυνομικό μέγαρο της Ερμού.