Patra News
Κόσμος

Google: Αποκτά εταιρεία με 5,4 δισ. δολάρια

Στοίχημα πολλών δισεκατομμυρίων στην κυβερνοασφάλεια από τη Google. Ο αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την εταιρεία Mandiant έναντι 5,4 δισ. δολάρια, θέλοντας μεταξύ άλλων να πρσφέρει καλύτερη προστασία στους πελάτες των υπηρεσιών cloud.

Η Google θα καταβάλλει το ποσό των 23 δολαρίων ανά μετοχή για την εισηγμένη εταιρειά, που ιδρύθηκε το 2004. Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί η Mandiant θα ενταχθεί στον τομέα cloud computing της Google, που δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη στον βαθμό που το έχουν πετύχει η Microsoft Azure ή η Amazon Web Services.

«Οι οργανισμοί ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν άνευ προηγουμένου προκλήσεις κυβερνοασφάλειας καθώς οι επιθέσεις είναι πλέον πολύ πιο εξελιγμένες και στοχεύουν επιχειρήσεις κάθε κλάδου και όχι μόνο κρατικούς οργανισμούς, όπως παλαιότερα» δήλωσε ο Τόμας Κούριαν, διευθύνων σύμβουλος της Google Cloud. «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την Mandiant στη Google Cloud για να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες μας και να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις τους» πρόσθεσε.

Η Mandiant, που έχει χρηματιστηριακή αξία 5,25 δισ. δολαρίων, ήταν παλαιότερα υπό την ομπρέλα της FireEye, πριν τελικά πουληθεί.

Παρόμοια Άρθρα

Φόνος δίπλα στο κύμα – Η γυναίκα που καταδικάστηκε εσφαλμένα για τη δολοφονία της κόρης τής πρώην συντρόφου της!

Nikoleta

Βραζιλία: Έσπασε το φράγμα των 500.000 θανάτων από κορονοϊό

Δημητρίου

Κύπρος – Ελλάδα με πλοίο: Στις 19/6 σαλπάρει μετά από 21 χρόνια πλοίο για Πειραιά

Nikoleta