*

Με κομβόι οι αγρότες του Αιγίου στο περιφερειακό Συμβούλιο για τους δασικούς χάρτες

Δημοσιεύτηκε: 17/02/2017 - 08:07

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΤΡΙΝΙΑΣ καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά και καθημερινά στο μπλόκο στη ΝΕΟ Αθηνών Πατρών στα Βενζινάδικα.

Την Παρασκευή οι διαμαρτυρόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τους δασικούς χάρτες και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Αύριο Πέμπτη 16/2 παραμένουμε στις 6:30 μμ στο μπλόκο και την Παρασκευή 17/2 προχωράμε σε μαζική παράσταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Πάτρα με θέμα τους δασικούς χάρτες.

Μετά την παράσταση που κάναμε στο Δασαρχείο Αιγιάλειας επιδίδουμε τα αιτήματα μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διεκδικούμε την ικανοποίηση τους.

Καλούμε τους συνάδελφους να ενισχύσουν με την μαζική παρουσία τους την παρέμβαση του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου στην Περιφέρεια, να συμμετέχουν στο μπλόκο την Παρασκευή 17/2 και ώρα 1:30 το μεσημέρι για να πορευτούμε με τα αυτοκίνητα μας συντεταγμένα ως την Πάτρα.

Διεκδικούμε:

Να δοθεί παράταση ενός χρόνου για την διαδικασία υποβολής ενστάσεων-αντιρρήσεων χωρίς καμιά οικονομική ή άλλη επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα από ιδιώτες και από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος τα ανάγκασε να μπουν και χωρίς δική τους ευθύνη

Εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων, πόρων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες

Να εξαιρεθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις από τις αναδασωτέες, χωρίς, βέβαια, να ευνοούνται κάποιοι μεγαλοκτήμονες που προχωρούν σε καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες χρήσης γης κλπ.

Να μην είναι οι δασικοί χάρτες αιτία για παρακράτηση των όποιων ενισχύσεων πήραν οι παραγωγοί τα προηγούμενα χρόνια.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, ευελπιστώντας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση σε σχέση με τα προβλήματα που ανέκυψαν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

«Αφουγκραζόμαστε την τοπική κοινωνία και την αναταραχή των συμπολιτών μας. Φέρνουμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου η φωνή και οι ανησυχίες τους να φθάσουν και να εισακουστούν από την κυβέρνηση, να αρθούν οι αδικίες και τα υπέρογκα τέλη που θέλουν να επιβάλουν», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, μιας και η ανάρτηση των δασικών χαρτών για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιέχουν σημαντικές ανακριβείς απεικονίσεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αληθή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας και μάλιστα, για αυτούς ζητείται από τους πολίτες που έχουν αντιρρήσεις, μέσα σε δύο μόλις μήνες, να υποβάλλουν πληρώνοντας υψηλό αντίτιμο, τις σχετικές αντιρρήσεις τους.

Τη σχετική εισήγηση θα κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ενώ ειδικός αγορητής θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σάββας Αυγέρης.

Μεταξύ άλλων στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται και τα θέματα:

Έγκριση διαδικασίας δημοπράτησης εργολαβιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ, για τη συντήρηση, αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας, εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της Ε.Ο. Αντιρρίου –Ιωαννίνων στη θέση Μακρυνόρος, τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων – διαγραμμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, αρμοδιότητας της ΠΔΕ, εργασίες συντήρησης οδοποιίας του Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε Ηλείας, έγκριση αποδοχής απόφασης ένταξης της πράξης «Κατασκευή οδού Λαστέικα –  παράκαμψη Αγίου Ιωάννη –Κατάκολο» της Π.Ε. Ηλείας στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», κ.α.

Ποιοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι πρόεδροι των Τεχνικών Επιμελητηρίων Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας, του ΓΕΩΤΕΕ, οι Γενικές Διευθύνσεις Δασών, τα Δασαρχεία, οι Ομάδες Παραγωγών Σπαραγγιού και Λοιπών Λαχανικών ν. Αιτωλοακαρνανίας «Ο Αχελώος», Ομάδα Παραγωγών Σπαραγγιών, Πορτοκαλιών, Μανταρινιών και Ροδιών «Δέλτα Οινιάδων», Ομάδα Παραγωγών Σπαραγγιών, Δαμάσκηνων, Ακτινιδίων, Κερασιών και Ροδιών «Υψηλή Παναγιά», Ομάδα Παραγωγών Νωπών Πορτοκαλιών και Νωπών Μανταρινιών Α.Σ. Μεσολογγίου – Ναυπακτίας «Η Ένωση», Ομάδα Παραγωγών Νωπών Πορτοκαλιών και Μανταρινιών Α.Σ. Ερυσιχη Παραχελωίτιδος, Οργάνωση Παραγωγών Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς του Α.Σ. Επεξεργασίας και Εμπορίας Αγροτικών Προιόντων Παραγωγών Αγρινίου «Ένωση Αγρινίου», Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Αγρινίου», Οργάνωση Παραγωγών Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς του Α.Σ. Μεσολογγίου – Ναυπακτίας «Η Ένωση», Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου – Ναυπακτίας «Η Ένωση», Οργάνωση Παραγωγών Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς του Α.Σ. Καινούργιου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών – Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε., Α.Σ. Το Αμπέλι, Α.Σ. Η Ήλιδα, Ομάδα Παραγωγών Ελαιοκομικού Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Πατρών (στον τομέα των ΟΕΦ), Ομάδα Παραγωγών Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε. (στον τομέα των ΟΕΦ), Αγροτικός Συνεταιρισμός Σαγείκων, Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, Α.Σ. «Η Υρμίνη», Α.Σ. «Δίας», Α.Σ. «Κάμπος», Α.Σ. Οπωροκηπευτικών Δυτ. Ελλάδας, Α.Σ. Μεταποιημένων Οπωρ/κων Ν. Ηλείας, Α.Σ. Νωπών Οπωρ/κων – Ο.Π Esperia, Α.Σ. Κηπευτικών «Ηλείας Κήπος», Ομάδα Παραγωγών Μονοπάτι Α.Ε. (στον τομέα των ΟΕΦ), Ε.Ο.Π. ΕΝ.ΣΥ. Ηλείας Ολυμπίας Α.Ε.Σ. (στον τομέα των ΟΕΦ), Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας Α.Ε.Σ. Α.Ε., Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Παραγωγών Ηλειακού Κάμπου».