Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ

Δημοσιεύτηκε: 13/02/2019 - 20:01

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ και τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στη Βουλή.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι ανησυχητικές εξελίξεις και η κατάσταση που υπάρχει στο χώρο των φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των ξένων γλωσσών, καθώς και στα Κέντρα Μελέτης, που ολοένα και πιο έντονα αναπτύσσονται, δημιουργώντας νέα πεδία κερδοφορίας και αφαίμαξης της λαϊκής οικογένειας, στο έδαφος της σταθερής υποβάθμισης του σχολείου, ειδικά του ολοήμερου, από τις κυβερνήσεις και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, συζητήθηκε η προκλητική προσφυγή των εργοδοτών στο χώρο των φροντιστηρίων, που στοχεύει στην υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων εκπαιδευτικών σε αυτά.
Το ΚΚΕ δεσμεύτηκε, «όπως άλλωστε σταθερά έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, να στηρίξει την πάλη για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για μισθούς που θα δίνουν τη δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί να ζουν αξιοπρεπώς από το μισθό τους. Δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τους αγώνες που θα οργανωθούν το επόμενο διάστημα, για το ζήτημα αυτό, καθώς και ότι θα προχωρήσει στις κατάλληλες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες».
Γ.Μ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.