“Με μια κιθάρα στου κόσμου τις αυλές ”μουσική βραδιά στο Πολύεδρο

Δημοσιεύτηκε: 08/09/2017 - 10:20

Στην αυλή του Πολύεδρου αυτό το Σάββατο 9 το βράδυ η Τέτη Κασιώνη και ο  Γιώργος Αθανασίου θα μας παρασύρουν σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι, πραγματικό «πέταγμα» στη Μεσόγειο, τη Λατινική Αμερική, τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη.Σε αυτό το ρεσιτάλ για φωνή και κλασική  κιθάρα, τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, της Edith  Piaf,  της Mercedes  Sosa,  της Lucilla Galeazzi  και άλλων σπουδαίων δημιουργών και ερμηνευτών,  συνδυάζονται με τραγούδια από τη μουσική παράδοση  χωρών της Μεσογείου και  τραγούδια από  τον πρώτο προσωπικό δίσκο της ερμηνεύτριας, που κυκλοφόρησε από την εταιρία ‘’Μικρός Ήρως’’ τον Σεπτέμβρη του 2016, σε ενορχηστρώσεις του Θύμιου Παπαδόπουλου.

 

    Κήποι και ανοιχτές αυλές σε διάφορες περιοχές της χώρας, φιλοξενούν πολύ συχνά τους δύο μουσικούς και τους «συνταξιδιώτες» τους, σ αυτή τη μουσική απόλαυση με σκοπό να δραπετεύσουν από την καθημερινότητα. Κύριο χαρακτηριστικό της παράστασής τους, το πάθος που παρασέρνει τους θεατές σε μια αξέχαστη  περιήγηση στις μουσικές του κόσμου, σε διαφορετικές χώρες και εποχές. Σταθμός τους αυτή τη βδομάδα το Πολύεδρο στην Πάτρα.

Είσοδος: 8 €  Φοιτητικό: 6 €

Κρατήσεις θέσεων: ΠΟΛΥΕΔΡΟ Κανακάρη 146 τηλ.  2610-277342  κιν. 6987469092

 

Η  Τέτη Κασιώνη είναι μια νέα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός που δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο της έθνικ και της έντεχνης ελληνικής μουσικής. Η συμμετοχή της τα τελευταία χρόνια σε σχήματα που προωθούν μουσικές του κόσμου όπως οι Antidotum Tarantulae, οι Graviton και οι Mare Liberum, συνετέλεσαν στην ενασχόλησή της με το διεθνές ρεπερτόριο. Έχει σπουδάσει φωνητική με την Αρετή Τοπουζίδη και έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής κιθάρας με τον Βασίλη Γρατσούνα και τον Παναγιώτη Μάργαρη. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς όπως με τον Μάριο Στρόφαλη,τον Παναγιώτη Μάργαρη. Είναι απόφοιτος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει επίσης σπουδάσει στο τμήμα γλωσσικής Μετάφρασης στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, στην Ιταλία. Αυτή την περίοδο παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο Πέταγμα ,με επιμέλεια και ενορχήστρωση από τον Θύμιο Παπαδόπουλο και έκδοση από την εταιρεία ‘’Μικρός Ήρως’’.

 

Ο  Γιώργος  Αθανασίου γεννήθηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Έχει αποκτήσει Πτυχίο Αρμονίας και Δίπλωμα Κλασικής Κιθάρας με καθηγητή τον σολίστ και συνθέτη Κώστα Γρηγορέα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, με δεξιότητα στο ούτι. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας, λαϊκής, ρεμπέτικης και ηλεκτρικής κιθάρας. Ακόμα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες για τη διεύρυνση της μουσικότητας, τον αυτοσχεδιασμό στην τζαζ, τη Μουσική έκφραση και δημιουργία, ενώ έχει συμμετάσχει σε μουσικά εργαστήρια με επίκεντρο την χρήση της «λούπας» και των ηλεκτρονικών εφέ σε ακουστικά όργανα.

Ετικέτες: