Πάτρα: Γιγαντιαίο γκράφιτι αλλάζει την όψη πολυκατοικίας στη Γούναρη(Δείτε Φώτο)

Δημοσιεύτηκε: 18/05/2018 - 13:45

Ο καλεσμένος του Art in Progress, ο κορυφαίος Ινδονήσιος street art καλλιτέχνης, ο Wild Drawing, δείχνει και στην Πάτρα την μεγάλη του αξία.

Ο λευκός τοίχος στη πολυκατοικία της συμβολής της Γούναρη με την Βασιλείου Ρούφου, στο ύψος των Αγίων Αναργύρων, μπροστά από το πάρκινγκ δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος, έτσι όπως ήταν πριν.

Ο WD του χάρισε προσωπικότητα και ύφος, φτιάχνοντας ένα έργο τέχνης που ήδη έχει ξεκινήσει να κεντρίζει τα βλέμματα των περαστικών , αναγκάζοντας τους να κοιτάνε ψηλά και κάνοντας τους να ανεβάζουν φωτογραφίες από το σπουδαίο αυτό γκράφιτι, το οποίο έχει σχεδόν  διαμορφωθεί, στα social media.

Η γυναίκα που φιγουράρει πλέον πάνω στον τοίχο, μοιάζει σαν κάποια αρχαία θεά ή μούσα που καθισμένη στο χρυσό της σκαμνί παίζει την λύρα της (ίσως από εκεί προέρχεται το χρυσό ως φόντο), σε μια εικόνα που παραπέμπει σε αμφορείς της γεωμετρικής ή και της κλασικής περίοδο της αρχαιότητας. 

Πρόκειται στην ουσία για μια γιγάντια σύγχρονη τοιχογραφία, σε τρισδιάστατη μορφή η οποία δίνει τη δυναμική στον παρατηρητή να την ερμηνεύσει και της δώσει την δική του υποκειμενική πτυχή. Αυτό άλλωστε δεν είναι τέχνη;

Το σίγουρο είναι ότι το έργο που δημιούργησε ο WD βάζει χρώμα και φαντασία στην καθημερινότητα μας, ενώ πλέον μπαίνει και η Πάτρα στην λίστα των πόλεων του κόσμου εκείνων όπου αυτός ο μεγάλος καλλιτέχνης έχει αφήσει τα έργα του.

Και όλα αυτά χάρη στην Art In Progress και του Street Art Festival, αλλά και όλων των ανθρώπων εκείνων που υπάρχουν και εργάζονται, πίσω από αυτή τη σπουδαία διοργάνωση.

 

 

 martzoka

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.