10 απλά βήματα για να γίνετε πιο παραγωγικοί!

Δημοσιεύτηκε: 02/01/2018 - 21:15

Οι Βρετανοί ειδικοί Seana Forbes και Bejamin Bulach δίνουν τις συμβουλές τους σε όλους όσοι θα ήθελαν να προλάβουν να κάνουν σ' ένα 24ωρο τα αγαπημένα τους πράγματα,όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

1.Κάντε διάλειμμα από τις ηλεκτρονικές συσκευές 

Μελέτες δείχνουν ότι, ο μέσος άνθρωπος αφιερώνει καθημερινά οκτώμισι ώρες σε ηλεκτρονικές συσκευές, από τις οποίες τρεις έως τέσσερις ώρες στο κινητό  τηλέφωνο.Οι ειδικοί προτείνουν να διαβάστε ένα βιβλίο, να μαγειρέψτε το αγαπημένο σας φαγητό και να συναντηθείτε με έναν φίλο σας.

Βάλτε ένα όριο στο χρόνο που αφιερώνετε σε ηλεκτρονικές συσκευές γιατί η ακτινοβολία που εκπέμπουν δημιουργεί υπερένταση και γκρίνια. 

2.Ξυπνήστε νωρίτερα...

 Θα έχετε στην διάθεσή σας περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείτε με τις υποχρεώσεις σας αλλά και με τον εαυτό σας. Δεν είναι τυχαίο ότι, οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες ξυπνούν από τα άγρια χαράματα. Οι άνθρωποι που ξυπνούν νωρίς είναι πιο παραγωγικοί και αποδοτικοί στο χώρο εργασίας τους.   

3. Κάντε ένα κρύο ντους

Το κρύο νερό ξυπνάει τον οργανισμό.Όσοι τολμούν να πλυθούν με κρύο νερό να ξέρουν ότι έχουν ξυπνήσει για τα καλά κι ότι είναι για όλα έτοιμοι.   

4.Κάντε συχνά διαλείμματα στην δουλειά 

Σηκωθείτε από την καρέκλα και κάντε ολιγόλεπτα διαλείμματα.Πηγαίνετε μία βόλτα.Τα μάτια θα πρέπει να ξεκουράζονται και να μην είναι συνεχώς καρφωμένα στην οθόνη του υπολογιστή. 
 
5.Ακούστε μουσική 

Η βαρετή καθημερινότητα θα γίνει πιο ενδιαφέρουσα όταν ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια. 
 
6.Αθληθείτε - Κάντε γυμναστική 

Η άθληση κάνει καλό για το λόγο αυτό κάντε την μέρος της πρωινής σας ρουτίνας.
Η σωματική άσκηση αφυπνίζει τον εγκέφαλο απελευθερώνοντας χημικές ουσίες που σας δημιουργούν ευεξία, όπως σεροτονίνη και ενδορφίνες.  

7. Ολοκληρώστε αυτό που έχετε να κάνετε

Γενικά μην αφήνετε εκκρεμότητες. 

8.Μάθετε να λέτε «όχι»

Μπορεί να είναι προφανές, αλλά δεν πρέπει να λέτε πάντα «ναι».
Αποφύγετε να αναλάβετε πολλά καθήκοντα. «Το να λέτε όχι δεν είναι σημάδι αδυναμίας. Είναι μια μέθοδος ιεράρχησης ", σύμφωνα με τους ειδικούς.

9. Προετοιμαστείτε από το βράδυ της Κυριακής για την εβδομάδα που έρχεται 

Μην τεμπελιάζετε όλη την ημέρα για να ξεκουραστείτε. Κάντε παραγωγική την Κυριακή. 
"Αντί να βλέπουμε την Κυριακή ως το τέλος της εβδομάδας, να την δούμε ως ένα ξεκίνημα για την επόμενη," υποστηρίζουν οι ειδικοί.  Το απόγευμα (κατά τις 5 μ.μ) αρχίστε να προετοιμάζεστε για τις υποχρεώσεις που σας περιμένουν.  Όσο περισσότερο προετοιμάζεστε την Κυριακή, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχετε για να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν και να επιτύχετε τους  στόχους σας.

10. Μην προβάλλετε δικαιολογίες

Για όλους όσοι θέλουν να επιτύχουν στην εργασία τους,πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπάρχουν «δικαιολογίες».Δεν θα λέτε ποτέ...«δεν έχω χρόνο». 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.